globe

Vetenskaplig utbildning

Quote-box-science-edDino-Lite visar mikro-elektronik till studenter

Turnén "Science on Tour" vill fånga elevers intresse mellan 10 och 11 för teknik och uppmuntra dem att utveckla sina talanger inom teknik och vetenskap. Turnén initierades av universitetet i Twente (Nederländerna) och är en samling av aktiva experiment för att se och göra. De är baserade på överraskande och spännande fysikaliska och kemiska fenomen. Thomas Hoen är en av de studenter som deltar i turnén som en del av det elektrotekniska teamet. Han är en andra årets student i elektroteknik. Bortsett från hans team, finns det ett team i kemi och ett i fysik som deltar i "Science on Tour".

"Vi visar andra elever hur små elektriska rörliga delar kan vara", säger Hoen. "Vi har monterat rörliga delar på ett chip som mäter två millimeter. De är så små att man knappt kan uppfatta någon rörelse med blotta ögat. Vi har placerat en Dino-Lite Pro på ett stativ ovanför chipet. Dino-Lite ansluts till en bärbar dator via ett USB-stick och eleverna kan tydligt se rörelsen på skärmen på den bärbara datorn. Dino-Lite med en upplösning på fem megapixlar visar föremålet med en förstoring av 200 gånger. Detta är naturligtvis mycket lättare än ett mikroskop, där eleverna turas om att kika. Den inbyggda LED gör installationen mycket enkel, eftersom vi inte behöver installera en separat ljuskälla.

Alla tycker att det är fascinerande att se hur man kan installera en rörlig del på en så liten yta. Speciellt när jag säger att någon har lyckats bygga in en fungerande ångmaskin på en yta av en kvadrat millimeter (mm). Tyvärr kan vi inte visa det här! Sammantaget hoppas jag att vi kan intressera elever i teknisk utbildning med dessa vackra skarpa bilder, och att vi bokstavligen kan visa att teknisk utbildning inte alls är tråkigt, men mycket spännande. Dino-Lite hjälper oss att göra det!

Dino-Lite i naturvetenskaplig utbildning

Quote-box-science-ed-2

Ett Dino-Lite digitalt mikroskop är en mångsidig apparat, och en av dess många tillämpningar är utbildning. Ett bra exempel på detta finns i den unika Maritime Bus (Havsbuss) som ägs av Hampshire & Wight Trust för marinarkeologi, en registrerad välgörenhetsorganisation. I bussen finns en särskild "Mikroskophörna", som ger alla besökare en närmare titt på marinarkeologiska föremål och material.

Amanda Bowens, utbildning och manager för uppsökande verksamhet för HWTMA förklarar: "Hampshire & Wight Trust for för marinarkeologi har använt Dino-Lite AM4112PT digitalt mikroskop i vår Maritime Bus, som erbjuder gratis offentligt uppsökande sessioner för medlemmar från allmänheten och samhällsgrupper, sedan flera år. Det är det perfekta verktyget för människor i alla åldrar och bakgrund för att få en praktisk erfarenhet, och studera mikroskopiska detaljer av arkeologiska föremål och material i bussen. Mikroskophörnet på Maritime Bus är mycket populär, vilket hänger ihop med att vi erbjuder ett roligt och interaktivt sätt att lära sig en hel del om vårt sjunkna arv. Efter att ha tittat på en rad alternativ, var det till sist bara mikroskopet från Dino-Lite mikroskop som kunde göra jobbet åt oss. "