globe

Teledermatologi

Quote-box-teledermatologyTeledermatologi med en Dino-Lite DermaScope

Det holländska sjukvårdsinstitutet Ksyos Tele Medical Center fokuserar sig på forskning, utveckling och införande av telekonsultation inom den reguljära sjukvården. Ksyos samarbetar med över 3500 läkare och 2000 medicinska specialister och ambulanspersonal i telekardiologi, teledermatologi, teleoftalmologi och tele-pulmonologi.

Ksyos erbjuder tjänsten teledermatoskopi sedan början av 2011. Läkare som är intresserade av att använda denna tjänst har möjlighet att använda ett Dino-Lite digitalt dermaskop, som ses som ett viktigt incitament för att starta teledermatoskopi. Läkare som för närvarande använder DinoLite, upplever utrustningen som mångsidig och mycket enkel att använda. Den direkta kopplingen till datorn betraktas allmänt som en av de viktigaste funktionerna. En allmänläkare kan använda en säker webbapplikation för att skicka över dermatoskopiska bilder till dermatologen, inklusive patientdata och sjukdomshistoria.

Medicin på avstånd med Dino-Lite DermaScope

Albert van der Velde är en allmänpraktiserande läkare i Haarlem, Nederländerna och har mer än 2200 patienter i sin praktik. Han var tidigt ute när det gäller teknik och har arbetat med Dino-Lite DermaScope ganska länge. "Till min glädje och mina patienter", säger van der Velde. " DermaScope är kompakt och mina patienter kan se på skärmen vad jag ser, som involverar patienten i diagnosen. Den största fördelen är utan tvekan hastigheten i arbetet. Jag skickar mina resultat och bilder till KSYOS (den teledermatologiska organisationen) och jag får resultaten nästa dag. Det finns en negativ och en positiv sida till detta. Om resultatet är negativt, kan du lugna patienten omedelbart per telefon, men om det finns något misstänkt, kommer patienten att besöka dermatologen nästa dag istället för att behöva vänta i ovisshet i flera veckor. Så oavsett är det bättre för patienten."Quote-box-teledermatology-2

Ökad expertis

Användning av DermaScope tar ett tag att vänja sig vid. Van der Velde: "Ja, jag var tvungen att hitta ett medium mellan huden och mikroskopet och har kommit fram till att vatten fungerar bäst. Du måste manövrera Dino-Lite för att uppnå optimal visning, men du får kläm på det ganska snart".
För Van der Velde, användning av Dino-Lite DermaScope innebär också att han ökar sin expertis. "Jag har ingen ambition att vara en dermatolog, men genom att titta på bilderna och få resultaten tillbaka mycket snart, lär man sig något varje gång. Du kan säga att DermaScope har ett högt mervärde, och mest av allt gagnar detta patienten."

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...