globe

Hudvård

Quote-box-skincareAnalysering av hudproblem med Dino-Lite

Slovenska University of Applied Science (VIST) hittas i huvudstaden Ljubljana. En av kurserna som kan tas här är kosmetika med sminkning. I kurserna används Dino-Lite DermaScope allt som oftast av läraren Tina Pogacnik och föreläsare Katja Zmitek. "Med DermaScope kan eleverna se förstoringar av huden. Detta är viktigt eftersom det inte är möjligt att vara en bra makeup artist utan tillräcklig kännedom om huden", säger Zmitek. "Självklart uppmärksammar vi de olika hudtyper som fet eller torr hud, men riktar också vår uppmärksamhet på problemen med huden, t.ex. igentäppta talgkörtlar. Vi använder DermaScope och visar bilder. Detta är ganska enkelt, eftersom DermaScaope är digitalt och lätt att använda. I vissa fall, skriver vi ut en bild eller sparar vi den så att eleverna fortfarande kan se dem hemma. Det skulle vara trevligt om vi hade fler DermaScopes, så att varje elev kan lära sig att arbeta med det, men för tillfället måste vi klara oss med vad vi har.

Förebyggande

Quote-box-skincare2Pogacnik och Zmitek arbetar inte bara med hudens skönhet. Eleverna får också lära sig att känna igen en vagel, pormasker och andra oegentligheter. De är också uppmärksamma på misstänkta fläckar i huden, t.ex. melanocytiska och icke-melanocytiska skador. Pogacnik: "Med bilder från Dino - Lite DermaScope, vi vill lära våra elever tillräckligt för dem att de sak veta när man ska skicka någon till en dermatolog. Sett ur det perspektivet har vi en preventiv funktion. "

Både Pogacnik och Zmitek är mycket nöjda med DermaScope. Zmitek: "Ja, enheten är enkel att hantera, robust och det framkallar tydliga digitala bilder där polariseringsfiltret verkligen hjälper. Det är också trevligt att DermaScope har en inbyggd LED-belysning. Om bara varje elev hade sin egen DermaScope. Kanske kommer detta att ske någon gång".

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...